Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MESIĆ traži da se SRBIJA IZJASNI: "ŠTA PODRŽAVATE U BOSNI"?

Stjepan Mesić/ Foto: večernji.hr

MESIĆ traži da se SRBIJA IZJASNI: "ŠTA PODRŽAVATE U BOSNI"?

Prema Mesiću, Srbija mora jasno da kaže da li podržava BiH ili one koji je cepaju.

Politika
Izvor: Tanjug

Bivši hrvatski predsednik Hrvatske Stjepan Mesić smatra da državno rukovodstvo Srbije treba da se izjasni u vezi sa stavom oko podrške Bosni i Hercegovini.

Prema njegovim rečima, krajnje je vreme da Beograd kaže da li podržava celovitost BiH ili predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, za koga Mesić kaže "da rastura Bosnu i Hercegovinu".

On se osvrnuo i na aktuelnu priču o formiranju trećeg (hrvatskog) entita u BiH istakavši da se lično protivi takvom razvoju situacije, jer bi to, kako tvrdi, dovelo do novih sukuba među narodima u toj zemlji.

Mesić je istakao Bosna i Hercegovina nema alternativu pristupanju Evropskoj uniji, ali to podrazumeva i ispunjavanje predviđenih uslova.

"Bosna i Hercegovina mora da nadje svoje mesto u Evropi, a političke elite BiH moraju i same da preduzimaju sve da se stvore standardi, da se ostvare uslovi da bi se ušlo u EU, a to znači onda i fokusirati se na ustavne promene, da bi BiH funkcionisala kao celovita država, ne kao unitarna, jasno, ni kao pocepana, nego kao celovita država", poručio je Mesić.

Prema njegovim rečima, BiH ide prema EU i pitanje je samo brzine kojom će taj proces ići.


 


Beogradjanin:  
Pitanje bi bilo na mestu da se autor istog nije bavio aktivnim rabijanjem Jugoslavije sa mesta Predsednika Predsedništva SFRJ. Shodno tome upitno je odgovoriti na isto. Da se Hrvatska izjasni...

24.10.2016 03:00h    30     29