Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MILANOVIĆ: Nisam vas vređao, RUGAO SAM SE!

Zoran Milanović Foto: Tanjug

MILANOVIĆ: Nisam vas vređao, RUGAO SAM SE!

Šef SDP-a Zoran Milanović ponovo se obrušio na Srbiju i srpsko rukovodstvo rekavši da nema ništa protiv srpskog naroda već protiv, kako je rekao, čaršije i da srpsko rukovodstvo i "čaršiju" nije vređao, već im se rugao.

Politika
Izvor: Tanjug

Objasnio je da pojam "čaršija" koristi, jer ga je i Stjepan Radić stalno koristio.

Upitan da komentariše izjavu srpskog premijera Aleksandra Vučića da je najveća uvreda koju je poslednjih dana čuo iz Hrvatske da su Srbi i Srbija "šaka jada", Milanović kaže da on može smisliti i puno gore uvrede poput onih koje "Vučićeva čaršija" upućuje Hrvatskoj.

Inače, bivši hrvatski premijer je danas popio kafu sa nekadašnjim predsednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem, koji se nalazi na listi Narodne koalicije koju predvodi Milanović, a potom su dali i izjave za medije.

Milanović je, kako je prenela TV N1, rekao da nekome ko nema "mentaltitet silnika ili pokušaja silnika" nikada neće reći da je "šaka jada".

"Ako je to najgora uvreda i kvalifikacija, ja mogu smisliti puno gore uvrede koje njegova (Vučićeva) čaršija i klika upućuju nama", rekao je Milanović i dodao da za srpsko rukovodstvo ima samo jednu poruku, a to je da Srbija ukine zakon o univerzalnoj jursdikciji.

"Onda smo šlus i možemo razgovarati", rekao je Milanović.

Postoji, kaže Milanović, jedna beogradska čaršija koja bi htela da bude na pet strana sveta, i zbog toga, tvrdi on, srpski narod pati.

Milanović je primetio da se "HDZ totalno slaže s beogradskom čaršijom".