Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Milo Đukanović PREDAO PREMIJERSKU FOTELJU!

Milo Đukanović i DPS/ Foto: kurir.rs

Milo Đukanović PREDAO PREMIJERSKU FOTELJU!

Mandatar za sastav nove crnogoreske Vlade biće Duško Marković.

Politika
Izvor: Agencije

Po predlogu odlazećeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića, mandatar za sastav nove Vlade u toj zemlji biće njegov partijski kolega i zamenik Duško Marković.

"Taj predlog sam utemeljio na ostvarenom izbornom rezultatu. DPS je trijumfovala na izborima. U narednom periodu ćemo doći do detaljnog dogovora. Ne dalje od narednih par sedmica dobićemo vlast", uveren je Đukanović.

Milo Đukanović je imao i komentar na činjenicu da opozicija ne priznaje rezultata nedavno održanih parlamentarnih izbora.

"Koji su to izbori, uključujući referendum, koje su oni priznali? To je krajnje infantilan politički pristup. Oni to nikako ne prihvataju i opsednuti su idejom da osvoje vlast bez izbora. To je papazjanija i bahatost. Ne, to nije i neće biti moguće", jasan je Đukanović.

Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića osvojila je 36 mandata u crnogorskom parlamentu, a većinu čini 41. Ostalih šest mandata imaju Socijaldemokrate (2) i manjinske stranke: Bošnjačka stranka (2), koalicija albanskih stranaka (1) i HGI (1). Pregovori sa DPS-om još traju.