Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Milo Đukanović predložio ministre za novu Vladu

Foto: facebookreporter.org

Milo Đukanović predložio ministre za novu Vladu

​Predsednik vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je Skupštini Crne Gore predlog za razrešenje dva i izbor četiri člana vlade Crne Gore, objavili su mediji u Podgorici.

Politika
Izvor: Tanjug

U dopisu crnogorski premijer navodi da je na sednici Skupštine Crne Gore održanoj 27. januara, nakon izglasavanja poverenja 40. vladi Crne Gore, ponudio opozicionim političkim subjektima ulazak u vladu, radi stvaranja uslova za osnaživanje poverenja u izborni proces.

- Nakon višemesečnog političkog dijaloga i potpisivanja Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore 26. aprila ove godine, jedan broj opozicionih političkih subjekata potpisnika Sporazuma, predložio mi je kandidate za članove vlade, čime su se stekli uslovi da predložim promene u sastavu 40. vlade Crne Gore - navodi se u dopisu premijera, prenela je RTCG.

Kako se precizira, Đukanović je predložio razrešenje Radoja Žugića sa funkcije ministra finansija i Zorice Kovačević sa dužnosti ministra rada i socijalnog staranja, kao i izbor Milenka Popovića na dužnost potpredsednika vlade, Gorana Danilovića na dužnost ministra unutrašnjih poslova, Raška Konjevića za ministra finansija i Borisa Marića za ministra rada i socijalnog staranja.