Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Mladen Bosić: Neće nas zaplašiti, biće protesta

Screenshot BNTV

Mladen Bosić: Neće nas zaplašiti, biće protesta

Lider opozicionog SDS-a Mladen Bosić izjavio za BN televiziju da kontraprotest stranke Milorada Dodika neće nikoga zaplašiti i da će građani izaći da iskažu svoje nezadovoljstvo trenutnim stranjem u Republici Srpskog

Politika
Izvor: BN TV

Najavom kontraprotesta vlasti 14. maja, na istom mestu i u isto vreme kad je i opozicija najavila protest, dokaz je da vlast pokušava da nas natera da odustanemo od borbe. Protesta će biti i neće nas zaplašiti, rekao je lider SDS-a Mladen Bosić za BN televiziju.

- Svi vide da vlast pokušava da uradi sve da onemogući ili da nas natera da odustanemo od najavljenog protesta. To jedostavno nije moguće na ovakav način, mi imamo pravo – kao ljudi, i kao političke osobe, i kao oni koji smatraju da Republika Srpaka ne ide u dobrom pravcu da se pojavimo na protestu i da kažemo šta mislimo o ovakvoj situaciji - rekao je Bosić..

Lider SDS-a ističe da je kontraprotest najavljen, i to vlast ne krije, upravo zbog toga da se onemogući protest građana.

- To je na neki način metod sile koji želi da uplaši građane da će biti sukob. Neće biti nikakav sukob. Mi ćemo omogućiti, dati logistiku da se održi protest nezadovoljnih građana 14. maja u Banjaluci. Ne mogu nas zaplašiti ovakvim pretnjama - kaže Bosić i dodaje:

- Ako i oni budu ostali pri tome da će isti dan imati miting, onda će to biti, s jedne strane, protest nezadovoljnih građana, nezaposlenih, ojađenih, poljoprivrednika, propalih radnika, a s druge strane – oni koji su zadovoljni kako žive oni i njihove porodice i oni koji imaju šta da brane pokrivajući to odbranom Republike Srpske.

Situacija postaje sve jasnija i svakim danom je sve jasnija građanima i Republike Srpske, kazao Bosić za BN televiziju i dodao:

- Oni koji su opljačkali Republiku Srpsku, koji su joj uzeli budućnost sada na svaki način žele da prikriju svoju odgovrnost i zato se pozivaju na lažni patriotizam - zaključio je Bosić.