Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MOSKVA: SAD samo pogoršava situaciju u Dombasu

Foto: pixabay.com

MOSKVA: SAD samo pogoršava situaciju u Dombasu

Moguće isporuke američkog oružja Ukrajini mogu da izazovu napetost na liniji razdvajanja u Donbasu odlažu rešavanje krize

Politika
Izvor: Glas Moskve

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da je tokom razgovora u „normandijskom formatu“ ruski predsednik Vladimir Putin ukazao na neraspoloženje Kijeva da ispunjava Minski sporazum.

„Što se tiče slanja posmatračkih snaga na liniju razdvajanja, to je u ovom slučaju moguće samo uz saglasnost strana koje učestvuju u sukobu. Kao što znate, Rusija nije sukobljena strana“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše održane razgovore, uključujući i predlog Porošenka o slanju mirovnjaka UN i informaciju da je Putin odbacio ovaj predlog, piše portal Glas Moskve.

On je dodao da pregovori lidera država u „normandijskom formatu“ mogu se nazvati uspešnim kada je u pitanju demonstracija spremnosti da strane nastave sa radom kako bi se rešila kriza u Ukrajini.

Podsetimo, lideri su juče razmenili mišljenja o situaciji na jugoistoku Ukrajine, kao i o uslovima uvođenja kompletnog prekida vatre u Donbasu.

Iako nisu postignuti nikakvi konkretni rezultati, dogovoreno je da će kontakti biti nastavljeni.