Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MOSKVA SAVETUJE SVOJE GRAĐANE: Ne idite u Crnu Goru

Foto: mabetex.eu

MOSKVA SAVETUJE SVOJE GRAĐANE: Ne idite u Crnu Goru

Ministarstvo inostranih poslova Rusije savetuje svojim građanima da dobro razmisle pre nego što posete Crnu Goru

Politika
Autor: Glas Moskve

Kako je rekla, tvrdnje zvanične Podgorice da je Moskva navodno učestvovala u pokušaju organizacije državnog prevrata u Crnoj Gori su klasičan primer dezinformacije sa namerom da se ocrni Rusija.

„Rusija je u više navrata govorila da ni na koji način nije povezana sa bilo kakvim pokušajima organizacije bespravnih radnji u Crnoj Gori.

Smatramo da su tvrdnje Podgorice čista izmišljotina kako bi se ocrnila Rusija, da se našteluje javno mnjenje građana Crne Gore da bi zauzeli stavove protiv bratskog ruskog naroda, ali i da se prikriju antideomkratske metode ulaska Crne Gore u sastav NATO-a“, navodi se u saopštenju Zaharove.

Nešto ranije je Zaharova izjavila i da tvrdnje ministra spoljnih poslova Crne Gore Srđana Darmanović o navodnom mešanju Rusije u unutrašnje stvari te zemlje imaju za cilj pravdanje pred sopstvenim građanima zbog ulaska u NATO, prenosi portal Glas Moskve.

Kako je navela, medijsko praćenje članstva Crne Gore u NATO zasnovano na „špijunomaniji“ i potrebi zaštite od virtuelnog neprijatelja.

Prethodno je Darmanović izjavio da je Moskva pokušavala da spreči ulazak Crne Gore u NATO.