Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Moskva upozoravala da se teroristi kriju u Turskoj

Turska policija/ Foto: sputniknews.com

Moskva upozoravala da se teroristi kriju u Turskoj

Tokom proteklih godina, ruska strana je informisala svoje turske i evropske kolege da su osobe za koje se sumnja da su povezane sa terorizmom našle utočište u Turskoj

Politika
Izvor: Tanjug

Zvanični Kremlj izrazio je danas uverenje da bi nedavni teroristički napad na istanbulskom aerodromu Ataturk mogao da bude posledica toga što su turske i evropske bezbednosne službe ignorisale obaveštenja Moskve da se u Turskoj i Evropi kriju teroristi.

- Tokom proteklih godina, ruska strana je informisala svoje turske i evropske kolege da su osobe za koje se sumnja da su povezane sa terorizmom našle utočište kako u Turskoj, tako i u nekim evropskim zemljama - izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na konferenciji za štampu u Moskvi, preneo je Rojters.

- U većini slučajeva tim signalima sa ruske strane nije posvećena odgovarajuća pažnja niti su dobile ikakvu reakciju od naših kolega. Na našu žalost, napadi u Istanbulu bi mogli da budu posledica te nepažnje - istakao je Peskov.

Trojica napadača naoružana vatrenim oružjem i pojasima sa eksplozivom su 28. juna izvršila teroristički napad na istanbulskom aerodromu, u kojem je ubijeno 45 ljudi, uključujući 19 stranaca.

Niko još nije preuzeo odgovornost za taj napad, ali turski zvaničnici veruju da je to delo samozvane Islamske države.