Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MOSKVA ZAHTEVA poštovanje Sporazuma o otvorenom nebu, u suprotnom sledi odgovor!

Foto: Kremlin ru

MOSKVA ZAHTEVA poštovanje Sporazuma o otvorenom nebu, u suprotnom sledi odgovor!

Ovde nema mesta za tumačenje. Neophodno je da se striktno poštuju odredbe Sporazuma o otvorenom nebu!

Politika
Autor: Glas Moskve

Neophodno je da se striktno poštuju odredbe Sporazuma o otvorenom nebu, a sve zahteve u okviru tog sporazuma treba izneti u strogoj saglasnosti sa tim dokumentom, izjavio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući informacije o planovima SAD da ograniče letove ruskih vojnih aviona.

„Ovde nema mesta za tumačenje. Neophodno je da se striktno poštuju odredbe Sporazuma o otvorenom nebu. Svi zahtevi se moraju izneti u strogoj saglasnosti sa tim sporazumom, jer svaka strana ima obaveze u skladu sa navedenim dokumentom“, odgovorio je Peskov na zahtev da prokomentariše situaciju.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo da ne smatra da su američke tvrdnje o Sporazumu o otvorenom nebu opravdane i da je potrebno tražiti kompromis. Ministarstvo je dodalo da Moskva ne isključuje recipročne mere u ograničavanju posmatračkih letova Sjedinjenih Američkih Država,prenosi portal Glas Moskve.

Ranije je list „Volstrit džurnal“ objavio da se američke vlasti spremaju da objave saopštenje o uvođenju ograničenja na letove ruskih vojnih aviona preko teritorije SAD u okviru Sporazuma o otvorenom nebu.