Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Moskva želi "reanimaciju" odnosa sa Londonom

Moskva želi "reanimaciju" odnosa sa Londonom

Imamo veoma dugu tradiciju odnosa sa Britanijom i verujemo da su oni sada prilično nepravedno i nelogično zamrznuti, izjavio je portparol Putina Dmitri Peskov

Politika
Izvor: RT.com

Rusija se zalaže za „reanimaciju“ odnosa sa Velikom Britanijom, to odgovara interesima obe države, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Imamo veoma dugu tradiciju odnosa sa Britanijom i verujemo da su oni sada prilično nepravedno i nelogično zamrznuti. Verujemo da bi reanimacija ovih odnosa i davanje dinamike njegovom razvoju odgovarali interesima i Moskve i Londona - izjavio je Peskov, komentarišući najizgledniju novu britansku premijerku Teresu Mej, prenosi Raša Tudej.

Moskva je potvrdila posetu američkog državnog sekretara Džona Kerija, a portparol Peskov kaže da se "zaista razmatra mogućnost da predsednik Putin primi Kerija, samo ne može da potvrdi tačno vreme".

Peskov je dodao da se „o toj mogućnosti govorilo tokom nedavnog razgovora predsednika Putina i predsednika Obame“, prenosi RT.

Americki državni sekretar Džon Keri posetiće Moskvu 14. i 15. jula. Planiran je sastanak sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovim.