Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MOSKVA: Znamo da će Amerika probati da se umeša u predsedniče izbore Rusije

Foto: sputnjiknews.com

MOSKVA: Znamo da će Amerika probati da se umeša u predsedniče izbore Rusije

Zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov izjavio je da je Moskva uverena da će Amerika pokušati da se umeša u sledeće izbore za predsednika Rusije.

Politika
Autor: Glas Moskve

Ruska Federacija i Sjedinjene Američke Države nisu u novom „hladnom ratu“, mada Vašington pokušava da nametne Moskvi svoju volju upotrebom nedozvoljenih metoda, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

„Ne mislim da smo u novom „hladnom ratu“, jer nema osnova za hladni rat u starom smislu, odnosno konfrontacije sistema, ideologija, borbe za, recimo, trijumf ideja. Toga nema“, rekao je Rjabkov u intervjuu za kineske i japanske medije.

Međutim, Rjabkov smatra da SAD pojačavaju nameru da Rusiji „diktiraju svoju volju i promene politički kurs naše zemlje, između ostalog i upotrebom nezakonitih metoda“.

Zamenik ruskog ministra nazvao je stalne optužbe SAD na račun Rusije kolektivnim ludilom, prenosi portal Glas Moskve.

On je podsetio da se iz Vašingtona stalno čuju optužbe za mešanje Rusije u izbore u Sjedinjenim Američkim Državama.

O izborima u Rusiji

Moskva je uverena da će SAD pokušati da se mešaju na predstojećim predsedničkim izborima u Rusiji, dodao je Rjabkov.

Odgovarajući na pitanje da li veruje da bi Amerika mogla da se meša u predsedničke izbore u Rusiji, ruski diplomata je odgovorio „Naravno da hoće. Nema sumnje“.

„Navikli smo na mešanje Amerike, živimo sa tim. To je isto kao i prisluškivanje telefonskih razgovora od strane američkih specijalnih službi. Ako polazite od toga morate da budete apsolutno naivna osoba koja živi na drugoj planeti i ne razume šta je šta“, naglasio je Rjabkov.

Predsednički izbori u Rusiji biće održani 2018. godine.