Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MOST SE NE ŠALI: Ako HDZ želi s njima većinu, moraće im dati SEDAM MINISTARSTAVA!

Božo Petrov i Andrej Plenković/ Foto: politika24.net

MOST SE NE ŠALI: Ako HDZ želi s njima većinu, moraće im dati SEDAM MINISTARSTAVA!

Nekoliko dana uoči početka pregovora o formiranju nove hrvatske Vlade izvesno je da će MOST pokušati da izvuče što više, ali čeka se reakcija HDZ-a.

Politika
Izvor: Agencije, Jutarnji list

Iduće sedmice počeće pregovori o sastavu nove hrvatske vlade, a pošto je sada izvesno da HDZ mora imati podršku još nekih stranaka kako bi napravio parlamentarnu većinu, iz treće najjače političke opcije u Hrvatskoj, MOST-a, poručuju da će tražiti sedam ministarstava.

Ranije je HDZ već rekao da mogu ponuditi lideru MOST-a Božu Petrovu tek četiri ministarske fotelje i mesto potpredsednika Vlade, Jutarnji list piše da MOST neće lako pristati na to, pošto smatraju da imaju jedan mandat više u odnosu na period kada je prošla Vlada pala.

Pregovaračka pozicija MOST-a biće i činjenica da će pristati na to da lider HDZ-a Andrej Plenković bude predsednik Vlade, iako su u kampanji pred parlamentarne izbore govorili da on to ne može biti.

Istovremeno, nezvanično poručuju u Mostu, ako HDZ-u to ne odgovara, onda Andrej Plenković može pregovarati s HNS-om i HSS-om, a da će onda oni biti u opoziciji.

Za pretpostaviti je da će MOST tražiti i mesto predsednika parlamenta, što bi uticalo na određivanje dnevnog reda skupštinskih sednica.