Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Most tvrdi da nije dao rok HDZ-u za povlačenje Karamarka

Božo Petrov/ Foto: vecernji.hr

Most tvrdi da nije dao rok HDZ-u za povlačenje Karamarka

U MOST-u očekuju od HDZ-a da povuče predlog opoziva premijera i predloži novog kandidata za potpredsednika Vlade.

Politika
Autor: NB, Indeks.hr

MOST nezavisnih lista u noći između subote i nedelje oglasio se putem objave na Fejsbuku komentarušući medijske natpise kako je iz te stranke HDZ-u upućen ultimatum da do utorka povuku Karamarka.

"MOST želi upozoriti javnost da se idućih nekoliko dana može očekivati niz netačnih tvrdnji koje će se pozivati na "izvore iz Mosta", ali s Mostom neće imati veze", stoji u saopštenju te stranke.

Oni tvrde da se već plasiraju u javnost razne konstrukcije poput one "da Most postavlja rokove HDZ-u". Naglašavaju da se time želi postići stanje konfuzije.

"Most nezavisnih lista nije dao HDZ-u nikakav rok do utorka jer želimo dati priliku premijeru da odbrani svoju čast u Hrvatskom saboru i pred poslanicima odgovori na neistinite optužbe navedene u obrazloženju njegova opoziva", tvrde iz MOST-a.

U MOST-u očekuju od HDZ-a da povuče predlog opoziva premijera i predloži novog kandidata za potpredsednika Vlade. Ističu da ako HDZ ipak ostvari najavu rušenje premijera i Vlade, oni će kao jedinu moguću opciju izabrati nove izbore.