Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Namestio" sinu, dabome: MILOV SIN DOBIO AMIN CRNOGORSKE VLADE ZA IZGRADNJU ELEKTRANE čiju struju će kupovati država!

Blažo Đukanović/ Foto: novosti.rs

"Namestio" sinu, dabome: MILOV SIN DOBIO AMIN CRNOGORSKE VLADE ZA IZGRADNJU ELEKTRANE čiju struju će kupovati država!

Sin Mila Đukanović gradiće hidroelektrane po Crnog Gori.

Politika
Izvor: Novosti.rs

Blažo Đukanović, sin crnogorskog premijera, koji je inače suvlasnik firme "BB solar", zahvaljujući odluci Vlade Crne Gore dobio je koncesiju da gradi male hidroelektrane na vodotoku Bistrica u Kolašinu.

Tu odluku potpisuje Moli Đukanović lično, a ugovor ministar ekonomije Vladimir Kavarić.

Na taj način firma "BB solar" dobija koncesiju na 30 godina u okviru koje za godinu dana mora završiti poslove projektovanja, a za još dve izgraditi hidrocentrale.

"Ova firma podnela je Ministarstvu održivog razvoja zahtev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju male hidroelektrane Bistrica i to pet meseci pošto je to ministarstvo odbilo da im ispoštuje zahtev za gradnju male HE Slatina na istom vodotoku kod Kolašina, na katastarskim parcelama koje su u vlasništvu porodice Dulović. Kao razlog tada je rečeno da nije urađeno hidrološko istraživanje i da je za izdavanje dozvole potrebna izrada lokalne studije. Sada su sve nejasnoće očigledno prevaziđene, pa će za koju godinu Kolašinci moći da dobijaju struju sa male hidrocentrale Bistrica, ali i da je plate", pišu Večernje novosti.

Ono što je najbitinije u ovoj priči jeste činjenica da vlasnici malih elektrana u Crnoj Gori jesu povlašćeni proizvođači, pa će njihovu energiju otkupljivati crnogorska Elektroprivreda.