Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NASELI: Mila i Duška NASAMARILE RUSKE ŠALJIVDŽIJE

Foto: gov.me

NASELI: Mila i Duška NASAMARILE RUSKE ŠALJIVDŽIJE

Ruski prankeri Leksus i Vovan za svoju poslednju metu imali su crnogorskog premijera Duška Markovića i bivšeg premijera Đukanovića

Politika
Izvor: glasmoskve.rs

Leskus i Vovan već su poznati po tome što zovu visoke državne političare širom sveta i predstavljaju se kao državnici. Oni su se Markoviću i Đukanoviću predstavili kao predsednik Ukrajine Petar Porošenko i premijer ove zemlje Vladimir Grojsman.

Milo Đukanoviću je u razgovoru obećao da će rešiti problem sa fabrikom čokolade dok je Marković podvukao da Rusi nisu braća, piše Glas Moskve.

Duško Marković je prankeru objasnio da je pitanje ulaska u NATO moralo da se reši što je pre moguće i to samo u parlamentu.

Ovde možete poslušati čitave razgovore prankera sa Markovićem i Đukanovićem.

46 poslanika glasao je za ulazak u NATO, protiv – nula. Parlament istina, čine 81 poslanik. Oni koji se ne slažu sa politikom premijera, bojkotovali su glasanje.

Iz razgovora crnogorskog premijera sa prankerom postaje poznato i to, kakva sudbina sada čeka prorusku opoziciju. Svima koji su protiv NATO — mesto je na optuženičkoj klupi.

„Naš predsednik je izneo optužbe protiv lidera pokreta anti-NATO, i kod nas će se voditi veoma ozbiljan proces o tome. Mi ćemo učiniti da više niko ne bude imao mogućnosti da kaže bilo šta protiv interesa Crne Gore, protiv svoje države,“ kazao je Duško Marković.

Bivši premijer Crne Gore Milo Đukanović, kojeg je pranker kontaktirao nekoliko dana kasnije kazao je u razgovoru sa „Grojsmanom“ da je potrebno „da se suzbije pro-ruska opozicija.“

„Postoje razlike u crnogorskom društvu. Opozicija aktivno želi da ne bude deo EU, našim odnosima zasnovanim na prijateljstvu sa Rusijom“, – rekao je lider Demokratske partije socijalista Crne Gore.

Prema Đukanoviću, Podgorica će biti prijatelj s nekim ko će ponuditi investicije.

Stoga, je „Porošenko“ predložio da se izgradi farbika čokolade u Crnoj Gori, a da u zamenu njegova kompanija bude skinuta sa državnog registra balkanskih zemalja.

„Upravo sam imao ovu firmu. I još uvek je u vašem registru. Moji neprijatelji mogu da me napadnu, jer sam sada državni službenik,“rekao je pranker Đukanoviću.

Đukanović je kazao da ga razume i da će mu pomoći, a na kraju razgovora crnogorski premijer obećava da će reći neku lepu reč o Ukrajini na samitu NATO-a.

Nasamarili i ostale

Vovan i Leksus nasamarili su i druge svetske političare. Tako su tražili reagovanje od američke kongresmenke Maksin Voters, koja je ranije izjavila da je Rusija napala Koreju, objašnjavajući joj da je Rusija hakovala servere u Limpopu (imaginarnoj zemlji iz poznate ruske dečije priče Korneja Čukovskog o doktoru Ajbolitu) i da je za predsednika postavila „svoju marionetu Ajbolita”, a ujedno poslala vojsku u Gabon kako bi podržala režim predsednika Bonga Ondimbe. Ona je osudila ovakve „poteze“ ruske vlade.

Slično je prošao i američki kongresmen Džon Mekejn. Misleći da zaista razgovara sa premijerom Ukrajine, Mekejn je priznao da su došla teška vremena za američki Senat, te da neke poteze američkog predsednika Trampa smatra nerazumnim kao i da se nada da će antiruske sankcije zbog Ukrajine ostati na snazi.

Prankerima koji su ga zastrašili ruskim hakerima, zahvalio se za tu informaciju.

„Hvala vam za ovu informaciju. Biću oprezan kad su u pitanju razgovori koji se tiču nacionalne bezbednosti,“ rekao je on Leksusu i Vovanu.