Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NATO AGENT REŽIRA lažnu aferu "državni udar" u Crnoj Gori!

Foto: in4s.net

NATO AGENT REŽIRA lažnu aferu "državni udar" u Crnoj Gori!

Aktivno učešće obaveštajnih službi NATO država u režiranju afere „Državni udar“ u Crnoj Gori nesporna je činjenica.

Politika
Izvor: In4s.net

Jedan od dokaza za to su i aktivnosti NATO agenta Vencislava Bujića.

Portal IN4S objavio je dokument koji potvrđuje umešanost Bujića u montiranje afere „Državni udar“.

On je naime, 20. decembra 2016. godine u kasnim noćnim satima (22:57) poslao mejl Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore sa fotografijama Nemanje Ristića i vojnog atašea iz Ambasade Rusije u Beogradu.

U najboljem maniru Ilije Čvorovića iz kultnog filma “Balkanski špijun”, Bujić ushićeno javlja Milivoju Katniću da se Ristić fotografisao i sa ostalim osobljem ruske ambasade.

Onda sledi epohalno otkriće Bujića, koji navodi kako kako su se fotografije – „nalazile na Fejsbuk stranici Ristića“.

A ko je Vencislav Bujić? Radi se o operativcu NATO obaveštajnih službi. Da bi zametnuo tragove, u javnosti se predstavljao kao osnivač fondacije Srpsko evro-azijska saradnja i politikolo, što bi po nazivu organizacije upućivalo na ”prorusku” orijentaciju.

Potpisan tim „funkcijama“, dobio je značajan prostor u prorežimskim medijima u Crnoj Gori – listu Pobjeda i portalu Analitika da saopšti kako „Kremlj stoji iza pokušaja atentata na Mila Đukanovića“.

Značajnija je, međutim, jedna druga Bujićeva uloga. On je, naime, uključio u svoju mrežu notornog psihopatu i osuđenika Sašu Sinđelića, obezbeđujući mu novac i logističku podršku da se povezuje sa ruskim i proruskim strukturama u Srbiji i Rusiji.

Vencislav Bujić, prvi sa desne strane, u društvu sa Sinđelićem

Sinđelić, koristeći veze Bujića i uz potporu zamenika direktora BIA Ivana Todorova, odnosno delova BIA pod kontrolom zapadnih obaveštajnih službi, uspeva da se infiltrira u neke paradne, pomalo estradne „patriotske“ organizacije. To je, inače, uobičajeno stecište različitih službi.

Istovremeno, Todorov obilato pomaže da Sinđelić, zajedno sa Bujićem, „radi“ neometano, pa mu čak obezbeđuje zaštitu od krivičnog gonjenja, kao i od suočavanja sa hrvatskom poternicom.

Ime Todorova u javnosti se pominje kao jednog od glavnih operativca Đukanovića zaduženog za montažu afere „Državni udar“.

S druge strane, Đukanović je u nekoliko navrata pohvalio bezbednosne službe Srbije za „kooperativan“ odnos kada je u pitanju afera „Državni udar“.

Bujiću su, inače, za režiranje te afere otvorena sva NATO vrata, pa mu je tako na raspolaganju stavljen i Radio Slobodna Evropa, medij koji je osnovala CIA, preko kojeg je u javnosti lansiran „spontani“ video razgovor, putem Skajpa između Bujića i Sinđelića.

Posebno je interesantan podatak da je ovaj namešteni razgovor u kojem Sinđelić govori o svoji navodnim vezama sa ruskim Ministarstvom odbrane u etar pušten preko, ništa manje nego ukrajinskog servisa Radija Slobodna Evropa.

Bujić svaki medijski nastup koristi za satanizovanje Rusije i veličanje NATO-a, pa je tako kazao kako Moskva „u raznim delovima sveta provocira konflikte“, dok je, s druge strane, rekao da je NATO „odbrambena organizacija“.