Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Natpis "Milo lopove" i u Evropskom parlamentu (VIDEO)

Gojko Raičević u Evropskom parlamentu

Natpis "Milo lopove" i u Evropskom parlamentu (VIDEO)

"Zovemo ga Milo lopove – melodično je, vežbaćemo kasnije", kazao je Raičević držeći u rukama transparent na kojem je bila ispisana upravo takva poruka.

Politika
Autor: NB, In4s

Urednik portala In4s, Gojko Raičević, podigao je papir sa natpisom "Milo lopove" tokom mirovne konferencije "Alternativa postoji- ne u NATO" juče u Evropskom parlamentu u Briselu.

Raičević je bio jedan od učesnika te konferencije, i napomenuo je da dolazi iz zemlje kojom više od četvrt veka vlada jedan od režim, odnosno jedan čovek i jedna partija.

"Zovemo ga Milo lopove – melodično je, vežbaćemo kasnije", kazao je Raičević držeći u rukama transparent na kojem je bila ispisana upravo takva poruka.

Raičević je upoznao prisutne sa tim ko je Milo Đukanović, navodeći da je on bivši komunista, lojalan Josipu Brozu – doživotnom predsedniku Jugoslavije, koji pojavom Slobodana Miloševića na političku scenu menja ruho i od komuniste postaje ratnički raspoložen nacionalista. Naglasio je i da je Đukanović ranih ’90-tih bio aktivan učesnik ratnih dešavanja u Hrvatskoj i Bosni I Hercegovini.

"Kako su se balkanski ratovi privodili kraju premijer uzima još jedan posao i postaje šef međunarodne kriminalne organizacije za šverc cigareta. Brojni sudski procesi u Italiji, Švajcarskoj i Nemačkoj primoravaju ga da se odluči da li da postane izvođač radova za prljave poslove moćnika sa Zapada ili da izgubi slobodu i kriminalom stečeno bogatstvo. Jasno, izbor je bio lak i odlučio se za partnerstvo sa korumpiranim zapadnim političarima, da služi njihovim interesima a ne interesima njegove zemlje i njegovog naroda", istakao je Raičević.

On je optužio Međunarodnu zajednicu da još uvek žmuri kada su u pitanju njegova kriminalna dela, kriminalne aktivnosti njegove porodice, partijskih prijatelja i političkog kruga oko njega, korumpiranih diplomata iz sveta kao i iz ovog grada (Brisela).

„Dok god Đukanović razume kad mu njegovi gospodari iz Brisela i Vašintona komanduju: ‘dođi ovamo!’, ‘sedi!’, ‘ustani!’, on će biti na vlasti“, naglasio je Gojko Raičević.

Raičević je naveo da su zadaci koje je taj isti Zapad davao Đukanoviću da sprovede dolazili sledećim redosledom:

„Prvo je trebao da razbije državnu zajednicu Srbije i Crne Gore, nakon toga da prizna lažnu državu Kosovo na okupiranoj teritoriji Srbije, uvede sankcije vekovnoj zaštitnici Rusiji – koja je jedina velika sila koja kroz istoriju nije pokazala neprijateljski stav prema Crnoj Gori. Đukanović je sve to izvršio i ostao je samo jedan veliki zadatak koji sprovodi punih deset godina i bojim se, koji je doveo u završnu fazu“, naglasio je Raičević. To je ulazak Crne Gore u NATO vojnu alijansu.

On je u Evropskom parlamentu naglasio da je stav koji zastupa većina građana Crne Gore da ona ne treba da postane članica NATO alijanse i da je to pitanje poštenja i dostojanstva.