Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Nemačka desnica sve jača: HITNO ZAUSTAVITI MIGRACIJE!

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Nemačka desnica sve jača: HITNO ZAUSTAVITI MIGRACIJE!

Ekskluzivno za Novu borbu, potpredsednik Alternative za Nemačku (AfD) Markus Fronmajer oštro odbacuje tvrdnje Angle Merkel da će Nemačka ostati ista sa migrantima.

Politika
Autor: NB

Prošlo je godinu dana otkako je nemačka vlada na čelu sa kancelarkom Angelom Merkel pokrenula akciju kojom je podržan ulazak migranata u tu zemlju, a sama Merkelova je juče izjavila tim povodom za "Zidojče cajtung" (SZ) da migranti neće izmeniti Nemačku.

Jedan od najtiražnijih listova u Nemačkoj "Zidojče cajtung" objavio je intervju sa Agelom Merkel, u kome je ona izjavila da je njena parola "Možemo mi to" ostala "pravi motiv za ovaj zadatak".

Takva izjava je naišla na oprečna mišljenja u Nemačkoj, pogotovu ako se zna da su prošle godine, nekoliko dana nakon što je prvi put upotrebljena takva parola, Merkelova i ondašnji austrijski kancelar, odlučili da otvore vrata za migrante koji su se nalazili u Mađarskoj.

Pored toga, Merkelova je istakla da će "Nemačka ostati Nemačka sa svim onim što volimo".

U ekskluzivnoj izjavi za Novu borbu, potpredsednik sve jače desničarske opozicione Alternative za Nemačku (AfD) Markus Fronmajer ocenjuje da je takva izjava nemačke kancelarke ništa drugo do deo predizborne kampanje.

"Nemačka se već u mnogome promenila tokom masovnih migracija u 2015. i 2016. godini. Masovna silovanja u Kelnu za novogodišnju noć ili pojava terorizma u Nemačkoj su potpuno nova iskustva za sve nas", rekao je Fronmajer za naš portal.

On ističe da uznemirujući razvoj situacije neće prestati dok migraciona politika u Nemačkoj ne bude ponovo pod kontrolom.

"Da ne pominjem ekstremno velika izdvajanja za smeštaj i snabdevanje potrebštinama svih tražioca azila, problem dečijih brakova i porast stope kriminala. Sve te pojave smetaju Nemcima i mogu da naruše socijalnu harmoniju. Mi želimo da zaustavimo masovne migracije i da počnemo smesta sa repatrijacijom(povratkom u domovinu) ilegalnnih migranata. Tada će naša zemlja zaista ostati ista", zaključio je Fronmajer.

Podesćanja radi, u Nemačku je za godinu dana ušlo više od milion migranata sa Bliskog Istoka i iz severne Afrike.