Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NEMAČKA PODRŽALA PUTINA: Na vidiku ukidanje sankcija Rusiji

Foto: kremlin.ru

NEMAČKA PODRŽALA PUTINA: Na vidiku ukidanje sankcija Rusiji

Šef nemačke diplomatije Zigmar Gabrijel izrazio je nadu da će u odnosima između Rusije i Evrope nastupiti mir.

Politika
Autor: Glas Moskve

Prema njegovim rečima, Nemačka i Rusija treba zajedno da se pobrinu za zajedničko ekonomsko blagostanje.

„Kao Nemci, mi znamo da su nam Rusi potrebni, dok smo mi Rusima potrebni kako bismo se zajedno pobrinuli da nam bude bolje sa ekonomske tačke gledišta, kako bi zavladao mir, kako bismo zaustavili konflikt“, rekao je nemački ministar.

Političar je prokomentarisao i situaciju u Ukrajini. Prema njegovim rečima, on se veoma obradovao kada je Putin podržao inicijativu za formiranje mirovne misije u Donbasu,prenosi portal Glas Moskve.

„Naravno, uslovi za formiranje misije koje Rusija predlaže nisu onakvi kakve predlažemo mi ili Ukrajina, ali smatram da je to prvi ispravan i dobar korak“, dodao je on.

Prema Gabrijelovim rečima, Nemačka bi htela da odnosi između Rusije i Ukrajine budu bolji nego što su sada. On je objasnio da uz pomoć Minskog sporazuma njegova država želi da pomogne mirovnom procesu kako bi na kraju sankcije Rusiji bile ukinute.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je ranije da podržava ideju o slanju mirovnih snaga u Ukrajinu. Međutim, prema njegovim rečima, mirovne snage bi tamo trebalo samo da obezbeđuju osoblje OEBS-a i da se nalaze na liniji razgraničenja i ni na nijednoj drugoj teritoriji.