Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Nemački desničari: Merkel je diktatorka

YT Screenshot

Nemački desničari: Merkel je diktatorka

Nemačka kancelarka menja Nemce za migrante, izjavio Aleksander Gauland iz Alternative za Nemačku (AfD)

Politika
Izvor: Tanjug

Populistički političar iz redova antiimigraciono nastrojene desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD) Aleksander Gauland kritikovao je nemačku kancelarku Angelu Merkel kao "diktatorku" koja pokušava da nemački narod zameni migrantima, prenosi danas AFP.

Gauland (75) je, obraćajući se u četvrtak na skupu u predgrađu Berlina, rekao da liberalna azilska politika Merkelove radikalno transformiše "lice zemlje", navodi AFP, pozivajući se na nemački list "Frankfurter Algemajne Zontagscajtung" koji je tekst o tome danas objavio.

Nazvavši Merkelovu "diktatorskom kancelarkom", Gauland je na skupu dobio aplauz.

On je rekao i da vladajuće stranke u Nemačkoj slede politiku "ljudske poplave", odnosno "pokušaja da postepeno zamene nemački narod stanovništvom koje pristiže iz svih delova sveta".

Primedbe Gaulanda, koji je potpredsednik AfD, mogu se videti i čuti na video-snimku objavljenom na Ju tjubu.

Lider AfD je krajem prošlog meseca naišao na osudu u širokim krugovima pošto je rekao da većina Nemaca ne bi želela da im sused bude fudbaler Žerom Boateng, čiji je otac Ganac, što je portparol Merkelove kritikovao kao "sramotan i žalostan komentar".

Stranka AfD, koja je osnovana pre tri godine, zauzima sve čvršći antiimigrantski i islamofobni stav u trenutku kada je Nemačka primila približno 1,1 miliona tražilaca azila prošle godine, zaključuje francuska agencija.