Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Nemački mediji uoči izbora u CG: MILO BI MOGAO DA PADNE!

Foto: sr.wikipedia.org

Nemački mediji uoči izbora u CG: MILO BI MOGAO DA PADNE!

U nedelju će Crnogorci izaći na parlamentarne izbore, a kako javljaju nemački mediji, prvi put postoje velike šanse da Milo Đukanović padne sa vlasti.

Politika
Izvor: Agencije, DW

U nedelju, 16. oktobra Crna Gora bira izmeđi 17 lista ko će predstavljati narod te zemlje u parlamentu.

Demokratska partija socijalista, lidera Mila Đukanovićam na vlasti je u Crnoj Gori ravnih 25 godina, a na četvrte parlamentarne izbore od proglašenja nezavisnosti te zemlje, Milova partija nastupa samostalno.

„Pored toga što DPS prvi put od sredine devedesetih godina izlazi sama na izbore, glavna odlika njihovog nastupa je činjenica da je premijer gurnut u prvi plan. U kampanji se ne vidi gotovo niko od ostalih funkcionera, što može pokazati nedostatak kadra, a moguće i želju Mila Đukanovića da pokaže kako je sam dobio izbore,“ ističe u izjavi za DW Samir Kajošević, politički novinar dnevnika "Vijesti".

Đukanovićeva opozicija okupljena je u mnogobrojnim savezima. Prema dosadašnjem stanju, najveći takav skup političkih opcja je Demokratski front, koji je u dosadašnjoj kampanji preživea brojna, uslovno rečeno, iskušenja, a primera radi, zabranjen je njihov spot u kojem se Đukanović označava glavom korupcije u Crnoj Gori.

Nešto novo na opoziconoj sceni naše komšijske zemlje je koalicija "Ključ", koja je sastavljena od Demosa Miodraga Lekića, koji se ranije odvojio od DF-a, Socijalističke narodne partije (SNP) Srđana Milića i Ujedinjene reformska akcije (URA) Žarka Rakčevića.

"Dojče veče" ističe da nije urađeno nijedno pouzdano istraživanje javnog mnjenja uoči izbora, što dodatno podgrejava tezu da rezultati neće biti povoljni po vlast.