Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Nezavisna Škotska je dobrodošla u EU"

Foto: debateeurope.org

"Nezavisna Škotska je dobrodošla u EU"

Očekujem novi referendum o nezavisnosti u Škotskoj koji će biti uspešan. Evropa će se sastojati od 28 zemalja članica, rekao je predsednik Odbora za evropske poslove u nemačkom Bundestagu Ginter Krihbaum

Politika
Izvor: index.hr

Nezavisna Škotska bi bila veoma dobrodošla kao član Evropske unije, rekao je nemački poslanik iz partije Angele Merkel, Ginter Krihbaum.

Predsednik odbora za evropske poslove u nemačkom Bundestagu se pozitivno izjasnio o mogućnosti da samostalna Škotska ostane u EU.

“Očekujem novi referendum o nezavisnosti u Škotskoj koji će biti uspešan. Evropa će se sastojati od 28 zemalja članica“, rekao je Krihbaum.

Škoti su sa 62% na referendumu izglasali ostanak u Evropskoj uniji, ali je njihove glasove “potopio“ ostatak Velike Britanije.

“Treba brzo odgovoriti na kandidaturu za prijem zemlje koja je prijateljski nastrojena prema Evropskoj uniji“, dodao je Krihbaum.

Premijerka Škotske Nikola Stardžon je rekla da će Škotska učiniti sve što bude bilo potrebno kako bi ostala članica Evropske unije, a pomenula je i veto na rezultate referenduma koji je doneo odluku o istupanju.