Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Obama: Amerikanci nisu zaboravili 11. septembar

Barak Obama Foto: Official White house photo

Obama: Amerikanci nisu zaboravili 11. septembar

Povodom pet godina od ubistva Osame bin Ladena, predsednik SAD Barak Obama istakao je da bi se vođa Al Kaide ponovo pojavio da američke snage nisu sprovele veliku akciju da ga pronađu

Politika
Izvor: Tanjug

Predsednik SAD Barak Obama izrazio je nadu da je vođa Al Kaide Osama bin Laden, kojeg su pre pet godina ubile specijalne jedinicie američke vojske u Pakistanu, shvatio u poslednjim trenucima da Amerikanci nisu zaboravili na napade 11. septembra 2001. godine.

- Nadam se, da je u tom trenutku, shvatio da američki narod nije zaboravio na 3.000 osoba, koje je ubio - rekao je Obama u intervjuu za Si-En-En, koji je objavljen u ponedeljak.

On je, povodom odluke da sprovede raciju, rekao da mu je bilo jasno da će to biti najbolja šansa da uhvate Bin Ladena, preneo je AFP.

- Da, zapravo, nismo sproveli akciju, mogao bi da izmakne, a prošle bi godine pre nego što bi se ponovo pojavio - rekao je Obama.

On je istakao da su SAD znale da će to izazvati značajane neželjene efekte u Pakistanu i, kako je rekao, da nije bilo reč o Bin Ladenu, "troškovi bi prevazišli koristi". Specijalne jedinice SAD ubile su Bin Ladena 2. maja 2011. godine u Pakistanu.