Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Obama: Trampove priče o nameštanju su smešne

YT Printscreen

Obama: Trampove priče o nameštanju su smešne

Do oštre Obamine reakcije dolazi u jeku zabrinutosti među posmatračima koji upozoravaju da bi Tramp mogao da "napravi teren" za odbacivanje eventualne pobede Hilari Klinton

Politika
Izvor: Tanjug

Barak Obama odbacio je tvrdnje republikanskog kandidata Donalda Trampa da će izbori biti namešteni u korist demokratske kandidatknije Hilari Klinton. On je naveo da su te tvrdnje smešne.

"Ako Tramp nagoveštava da postoji teorija zavere koja se propagira širom zemlje, uključujući na mestima kao što je Teksas gde Demokrate obično nisu zadužene za nadzor glasačkih kabina, to je smešno", rekao je Obama na konferenciji za novinare u Pentagonu.

Do oštre Obamine reakcije dolazi u jeku zabrinutosti među posmatračima koji upozoravaju da bi Tramp mogao da "napravi teren" za odbacivanje eventualne pobede Hilari Klinton, pa čak i za izazivanje postizbornih građanskih nereda, primećuje francuska agencija.

Tramp tvrdi da je Berni Sanders izgubio na demokratskim unutarstrančkim izborima od Klintonove zbog "nameštenog sistema" punog superdelegata koji mogu da glasaju za kandidata po svom izboru.

Međutim, republikanski predsednički kandidat je u ponedeljak izneo još oštrije pritužbe upozorivši okupljene pristalice u Kolumbusu, u Ohaju, da će novembarski opšti izbori biti ukaljani korupcijom.

"Kažem vam, 8. novembra bolje da budemo oprezni, jer će ovi izbori biti namešteni. I nadam se da Republikanci to pomno prate, inače će nam pobeda izmaći", poručio je Tramp u ponedeljak uveče na Foks njuzu, podseća AFP.