Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Obama: U SAD-u je potrebno više poštovanja i razumevanja

YT Screenshot

Obama: U SAD-u je potrebno više poštovanja i razumevanja

"Voleo bih da svaka strana sasluša onu drugu", rekao je Obama

Politika
Izvor: Agencije

Američki predsednik u poslednjoj godini mandata Barak Obama pozvao je sve stanovnike te zemlje na veću toleranciju, poštovanje i razumevanje od strane policajaca prema ljudima koje imaju zadatak da štite, ali i od strane pojedinaca koji smatraju da je policija previše brutalna i netolerantna, posebno u pogledu crnog stanovništva.

"Voleo bih da svaka strana sasluša onu drugu", rekao je Obama, odgovarajući na pitanje novinara posle sastanka sa španskim premijerom Marijanom Rahojem tokom svoje prve posete Španiji u funkciji predsednika, koju je odlučio da skrati posle incidenata u SAD, prenosi AP.

Obama je četvrti dan zaredom komentarisao niz uznemirujućih događaja kod kuće - pogubne pucnjave policajaca na Afroamerikance u Luzijani i Minesoti i snajperski napad u kojem je ubijeno pet, a ranjeno sedam policajaca u Dalasu.

"Održavanje iskrenog, ozbiljnog tona punog poštovanja pomoći će da se američko društvo mobiliše i zaista promeni", istakao je američki predsednik.

On je, takođe, pozvao na uravnoteženost u sprovođenju zakona, izrazivši nadu da policija ima obzira u pogledu isfrustriranosti ljudi.

"U interesu je policije da njihove zajednice imaju poverenja u nju", zaključio je Obama.