Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
OBARAJU SE REKORDI! Za glas u CG Milo daje i do 250 evra! UHVAĆENI NA DELU (VIDEO)

"Motanje" oko izbornih mesta/ Ilustracija: In4s

OBARAJU SE REKORDI! Za glas u CG Milo daje i do 250 evra! UHVAĆENI NA DELU (VIDEO)

Neko je duhovito zapazio da je cena glasa u Crnoj Gori dosta skuplja nego u Srbiji.

Politika
Izvor: In4s.net, Nova borba

Kako navodi portal "In4s", stotine glasača u Baru su pristigle iz inostranstva kako bi "obavili svoju građansku dužnost" u Baru, a dodaje se da je red ispred kancelarije Demokratskog pokreta socijalista lidera Mila Đukanovića, red ogroman još od jutros, pošto se tu deli po 250 evra za glas.

Naime, prostorije Opštinskog odbora DPS-a u Baru nalaze se neposredno pored prostorije opozicionog Demokratskog fronta, pa se veliki broj glasača iz inostranstva greškom sjatio na vrata DF-a kako bi uzeli obećani novac.

Isti medij navodi da su aktivist DF-a bili u šoku kada su videli koliko njih je greškom došlo u njihove kancelarije, a potom su dobili informaciju od slabo obaveštenih "Barana" iz inostranstva da im je DPS obećao novac za glas.

Verujući da su u kancelariji DPS-a birači koji su stigli uglavnom iz Luksemburga, Nemačke i Italije, mahom ističu da su se za isplatu dogovorili sa funkcionerom lokalnog DPS-a Pešom Glavanovićem i sa sekretaricom u Opštinskom odboru stranke Anom Milojević.

U DF-u ističu da imaju i brojeve ličnih karata birača iz inostranstva koji su došli da bi glasali za DPS za ponuđeni novac, te da će podneti prijave Osnovnom državnom tužiocu u Baru.

A evo i kako su aktivisti DF-a "prevarili" glasače iz inostranstva koji su došli po svoje pare zarad glasa za DPS: