Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Oko 300 direktora britanskih preduzeća poziva na Bregzit

Foto: socialeurope.eu

Oko 300 direktora britanskih preduzeća poziva na Bregzit

Briselska birokratija guši svako od 5,4 miliona preduzeća u Britaniji, iako samo mali broj njih ima trgovinske veze sa EU - navodi se u pismu koja su potpisali direktori više od 300 britanskih kompanija

Politika
Izvor: Tanjug

Više od 300 direktora britanskih kompanija pozvalo je danas građane da na junskom referendumu glasaju za izlazak Britanije iz Evropske unije, poručivši u zajedničkom pismu da "birokratija Brisela" guši mogućnost kompanija za razvoj.

- Briselska birokratija guši svako od 5,4 miliona preduzeća u Britaniji, iako samo mali broj njih ima trgovinske veze sa EU - navodi se u pismu, koje su između ostalih potpisali bivši potpredsednik evropskog odeljenja Sonija, Stiv Daudl i generalni direktor američke investicione banke Goldman Saks Dejvid Sismi, prenosi agencija Frans pres.

- Preduzeća su ta, a ne vlada, koja generišu bogatstvo za ministarstvo finansija i radna mesta - dodaje se u zajedničkom pismu, objavljenom u britanskom listu Dejli telegraf.

Kako podseća AFP, irska avio-kompanija Rajaner je prošle nedelje zapretila da će povući deo investicija iz Velike Britanije ako se na referendumu izglasa izlazak iz Evropske unije, a Rajanerov generalni direktor Majkl O`Liri je jedan od najglasnijih biznis lidera u kampanji za ostanak Britanije u EU uoči referenduma 23. juna o članstvu u Uniji.