Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Petrov: Most neće učestvovati u rekonstrukciji Vlade

Božo Petrov/ Foto: vecernji.hr

Petrov: Most neće učestvovati u rekonstrukciji Vlade

Potpredsednik hrvatske Vlade Božo Petrov izjavio da poslanici Mosta žele promene u Vladi putem izbora

Politika
Izvor: Agencije/NB

Potpredsednik hrvatske vlade i lider Mosta Božo Petrov izjavio je danas da "Most neće učestvovati u preslagivanju vlade, već će radije ići na izbore".

- Most ima svoj stav od samog početka i oduvek je isti. Mi zaista pozivamo na političku odgovornost sve one osobe koje učestvuju u izvršnoj vlasti i nadamo se da će u ovom kratkom vremenu što nam je ostalo pokazati se da je svima stalo da se održi vlada i da na kraju ispune poverenje koje su dobili od svojih birača - rekao je Petrov novinarima povodom predloga HDZ-a da sabor glasa o poverenju premijeru Tihomiru Oreškoviću.

Hrvatski sabor je danas uvrstio u dnevni red predlog za pokretanje pitanja poverenja Oreškoviću, koji su podnela 42 poslanika iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Hrvatske stranke prava Ante Starčević.

Poslanici HDZ-a u Evropskom parlamentu ocenili su da rušenje vlade nije u nacionalnom interesu. U pismu poslanicima sabora četvoro HDZ-ovih poslanika u Evropskom parlamentu navodi da je interes države, vlade i stranke ispred interesa bilo kojeg pojedinca i da rušenje vlade nije u nacionalnom interesu.

- U ovom trenutku smatramo da je, umesto rušenja vlade koju je HDZ formirao, u nacionalnom interesu njena stabilnost i funkcionalnost. Izražavamo solidarnost s vama i pozivamo vas da glasate po savesti za dobrobit Hrvatske - navode parlamentarci u pismu i pozivaju na političku odgovornost ističući da je "verodostojnost HDZ pred iskušenjem".

HDZ-ov poslanik Gordan Jandroković izjavio je za Hinu da bi Klub poslanika HDZ-a u novonastalim okolnostima trebalo da preispita oportunost zahteva za opoziv Oreškovića ili da prepustiti poslanicima da o tom predlogu glasaju po savesti.