Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Pjongjang prekida i preostale kontakte sa SAD

Severna Koreja Foto: Tanjug

Pjongjang prekida i preostale kontakte sa SAD

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje obavestilo Vašington da će zaustaviti sve oblike komunikacije preko svojih kancelarije u UN

Politika
Izvor: RTRS

Severna Koreja je saopštila da će zatvoriti jedan od poslednjih preostalih kanala komunikacije sa SAD kao znak protesta zbog sankcija uvedenih njenom lideru Kim Džong Unu zbog kršenja ljudskih prava.

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje obavestilo je vlasti SAD da će zaustaviti sve oblike komunikacije sa Vašingtonom preko svojih kancelarija pri UN u Njujorku, prenela je državna novinska agencija KCNA.

- Mi smo obavestili SAD da ćemo u potpunosti prekinuti svaki oblik zvanične komunikacije preko Njujorka - navodi se u saopštenju koje je objavila KCNA, prenosi AFP.

Formalni i neformalni oblici komunikcacije sa Vašingtonom su se retko održavali preko kancelarije Severne Koreje u UN, uključujući protekle pregovore o nuklearnom razoružanju Pjongjanga.

U poruci koju ju je Pjongjang juče poslao preko svoje kancelarije UN navodi se da će se od sada svi bilateralni problemi rešavati u skladu sa ratnim zakonima, uključujući pitanje dva državljanina SAD koji su uhapšeni na teritoriji Severne Koreje.