Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Plodovi refernduma: Evo kako će izgledati program proslave DANA REPUBLIKE SRPSKE!

Foto: RTRS

Plodovi refernduma: Evo kako će izgledati program proslave DANA REPUBLIKE SRPSKE!

Na prvoj sednici Odbora za proslavu Dana Republike Srpske usvojen je Program proslave 9. januara - Dana Republike Srpske 2017. godine.

Politika
Izvor: RTRS

Tom sednicom je predsedavao prvi čovek Republike Srpske Milorad Dodik, a zaključeno je da će uoči 9. januara, kao i dosad, biti organizovani prijemi kod predsednika RS.

Kod Dodika će doći predstavnici zakonodavnih i izvršnih organa i institucija Republike Srpske, pravosudnih organa Republike Srpske, predstavnici Republike Srpske u zajedničkim organima BiH, predstavnici verskih zajednica, kulturnih i naučnih radnika, privrednika, predstavnici boračkih organizacija, sportista, studenata, nagrađenih učenika i medija.

U sklopu obeležavanja Dana Republike Srpske predviđeno je polaganje venaca na spomenike palim borcima Vojske Republike Srpske i borcima NOR-a, na Spomen kosturnicu,Spomeniku banjalučkim bebama, kao i polaganje venaca na spomen-obeležju bivšeg predsednika Republike Srpske dr Milana Јelića.

Odlikovanja će bti dodeljena zaslužnim institucijama i pojedincima, a održaće se i sednice Senata Republike Srpske.

Svečana akademija povodom Dana Republike Srpske biće održana 9. januara u sportskoj dvorani "Borik".

U svim gradovima i opštinama Republike Srpske biće obeležen Dan Republike Srpske, a u Banjaluci će 9. januara biti organizovan bogat kulturno-umetnički program, prenosi RTRS.

Programom je predviđeno i tradiconalno obeležavanje Dana Republike Srpske u Brčko Distriktu.