Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Ponuditi mladim Britancima dvojno državljanstvo"

YouTube screenshot

"Ponuditi mladim Britancima dvojno državljanstvo"

Zbog činjenice da je većina mladih Britanaca glasala za ostanak u EU, trebali bismo da razmislimo o davanju dvojnih državljanstava tim ljudima, izjavio nemački vicekancelar Zigmar Gabrijel

Politika
Izvor: Sputnjik

Vicekancelar Nemačke Zigmar Gabrijel izjavio je danas da bi Nemačka, Francuska i Italija trebali da ponude svim mladim Britancima dvojno državljanstvo kako bi oni neometano ostali u sastavu Evropske unije.

U Velikoj Britaniji je 23. juna sproveden referendum na kojem je izglasano da ta zemlja napusti EU. Prema zvaničnim podacima, za izlazak glasalo je 51,9 odsto Britanaca, ali najveći deo onih koji su bili za napuštanje EU bili su predstavnici starije populacije.

„Upravo zbog toga mi ne treba tek tako da rušimo mostove“, rekao je on nastupajući na Evropskoj konferenciji u Berlinu.

Nemačka bi, prema njegovim rečima, trebalo da razmotri šta bi mogla da predloži mladim Britancima, a Socijalno-demokratska partija Nemačke uvek se zalagala za uvođenje dvojnog državljanstva.

„Hajde da predložimo mladim Britancima koji žive u Nemačkoj, Italiji i Francuskoj državljanstvo kako bi mogli da ostanu državljani Evropske unije“, predložio je on.