Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Pritisci ne pomažu Durakoviću: GRUJIČIĆ UBEDLJIVO VODI!

Ilustracija: novosti.rs

Pritisci ne pomažu Durakoviću: GRUJIČIĆ UBEDLJIVO VODI!

Centralna izborna komisija BiH objavila je da Mladen Grujičić ima 2000 glasova više u odnosu na Ćamila Durakovića.

Politika
Izvor: Agencije

Saga u vezi sa prebrojavanjem glasačkih listića u Srebrenici bi napokon mogla da bude završena, pošto je CIK BiH saopštio i da nakon drugog brojanja srpski kandidat Mladen Grujičić ima 4.553 glasa, dok je dosadašnji načelnik te opštine Ćamil Duraković osvojio 2.567 glasova.

CIK navodi da je do sada obrađeno 7.300 listića, od kojih je nevažećih 166, te da se ne očekuju krupnije izmene u nastavku prebrojavanja.

Grujičić je rekao da je njegova prednost u odnosu na kandidata bošnjačkih partija Ćamila Durakovića nedostižna.

"Očekujem još određeni broj glasova poštom, otprilike dve stotine, a kada su u pitanju glasovi u odsustvu mislim da tu neću imati nijedan glas", kazao je Grujičić.

Grujičić je rekao da je kao novi načelnik Srebrenice spreman posetiti Memorijalni centar u Potočarima, ističući da u obiležavanju godišnjice 11. jula neće biti nikakvih promena i da će opština pomoći organizovanju komemoracije koliko bude u mogućnosti, preneli su mediji.

"Aposlutno sam spreman otići u Potočare i odati poštu žrtvama. Ovu kandidaturu sam i prihvatio jer želim da Srebrenica krene napred. Sve žrtve poštujem i saosećam s njima. U Srebrenici je skoro svaka porodica izgubila nekoga, pa tako i ja", kazao je on.

Pobedom Grujičića za načelnika Srebrenice, prvi put od rata na čelu ovog mesta bio bi Srbin.