Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Protest u Podgorici, DF se vraća u Skupštinu

Foto: cdm.me

Protest u Podgorici, DF se vraća u Skupštinu

Poslanici opozicionog Demokratskog fronta najavili povratak u skupštinske klupe, ali samo da bi raskrinkali ostatak opozicije, koji je potpisao ugovor sa DPS-om

Politika
Izvor: Tanjug

Ispred Skupštine Crne Gore sinoć je, bez incidenata, održan još jedan protest pristalica Demokratskog fronta (DF), na kome je za sutra najavljen povratak poslanika te koalicije u parlament da bi "razobličili izdaju" ostatka opozicije.

Protest je održan protiv izglasavanja vlade izbornog poverenja, o čemu će Skupština raspravljati naredna tri dana.

Kako je na skupu najavljeno, poslanici DF će se, posle devet meseci, vratiti u skupštinske klupe i učestvovati u raspravi o formiranju prelazne vlade, a cilj im je da raskrinkaju izdaju ostatka opozicije, prenosi RTCG.

Funkcioner DF-a Branko Radulović je poteze ostatka opozicije nazvao najvećom izdajom u istoriji Crne Gore. DF će se, kako je najavio, vratiti u Skupštinu kako bi "razobličio izdaju".

- Vraćamo se, ali na megdan i nikako drugačije - poručio je Radulović.

Poslanik DF-a Milutin Đukanović je rekao da su građani opoziciji dali 36 mandata, a da je devet njih, potpisalo sporazum sa DPS o slobodnim i fer izborima.

One koje smatraju izdajnicima prozvali su imenom i prezimenom, a među njima je i Miodrag Lekić, lider DF.

Funkcioner Demokratske narodne partije Milun Zogović je rekao da je na plodovina borbe DF-a "lažna opozicija dobila priliku da pregovara i podrži Vladu".