Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PUTIN izrazio žaljenje zbog povećane ANTIRUSKE HISTERIJE

Foto: kremlin.ru

PUTIN izrazio žaljenje zbog povećane ANTIRUSKE HISTERIJE

Predsednik je izrazio žaljenje što se odnosi Rusije i SAD prinose kao žrtva unutrašnjim američkim pitanjima.

Politika
Izvor: Glas Moskve

Predsednik je takođe naglasio da istraga Vašingtona o „mešanju Rusije“ u izbore govori o porastu antiruske histerije u zemlji i unutrašnjoj političkoj borbi.

On je izrazio žaljenje što se odnosi Rusije i SAD prinose kao žrtva unutrašnjim američkim pitanjima.

„Znamo da u SAD imamo mnogo prijatelja, znamo da tamo ima mnogo razumnih ljudi“, rekao je ruski predsednik.

„Što se tiče izbora predsednika Sjedinjenih Američkih Država — to nije naš posao. I ne treba mi da ocenjujemo rad gospodina Trampa. To je posao američkog naroda“, istakao je Putin odgovarajući na pitanje da li žali što je za predsednika SAD izabran Tramp.

Predsednik Rusije izjavio je da bi Rusija i SAD zajedno mogle efikasnije da rešavaju međunarodna pitanja i bore se protiv terorizma, piše portal Glas Moskve.

„Delujući u koordinaciji i zajedno, mnogo efikasnije bismo mogli da rešavamo veoma ozbiljne probleme koji se tiču kako naroda Rusije, tako i naroda Sjedinjenih Američkih Država“, istakao je Putin.

Prema njegovim rečima, efikasnije rešavanje problema moglo bi da se odnosi na rešavanje akutnih međunarodnih pitanja, borbe protiv terorizma, očuvanja zaštite prirode, rešavanja ekoloških problema, borbe protiv nelegalne migracije, organizovanog kriminala, ekonomskog razvoja i drugih oblasti.

„Nadam se da će se trenutno stanje stvari jednom završiti i da ćemo preći na novi kvalitet naših odnosa koji ćemo ojačavati i povećavati u interesu naroda Sjedinjenih Američkih Država i Rusije“, rekao je on.