Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Putin: Ne delite teroriste na dobre i loše

Foto: Kremlin.ru

Putin: Ne delite teroriste na dobre i loše

Posebno ću naglasiti da nedavni teroristički napadi koji su izvedeni u različitim regionima sveta još jednom pokazuju da se terorizmu može suprotstaviti samo zajedničkim snagama, izjavio je Putin

Politika
Izvor: Sputnjik

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da nisu dozvoljeni dvojni standardi u borbi protiv terorizma, naglasivši da ne treba deliti teroriste na „dobre“ i „loše“.

Ruski predsednik je naglasio da su nedavni teroristički napadi još jednom pokazali da se terorizmu može suprotstaviti samo zajedničkim snagama uz koordinaciju UN.

„Posebno ću naglasiti da nedavni teroristički napadi koji su izvedeni u različitim regionima sveta još jednom pokazuju da se terorizmu može suprotstaviti samo zajedničkim snagama, u skladu sa normama i principima međunarodnog prava uz koordinaciju UN. Ovde ne treba da budu dvojni standardi, ne treba deliti teroriste na ’dobre‘ i ’loše‘. I naravno, nedopustivo je i krajnje opasno pokušavati iskoristiti terorističke, radikalne, ekstremističke grupe u političkim ili geopolitičke interese“, rekao je on u intervjuu informativnoj agenciji „Azertadž“, uoči putovanja u Baku na sastanak lidera Azerbejdžana, Irana i Rusije.

Predsednik je podsetio da upravo ti principi Rusija, Iran i Azerbejdžan aktivno napreduju u međunarodnoj zajednici i žele maksimalno da rašire i ojačaju višestranu saradnju kako na političkom nivou, tako i na liniji policije i specijalnih službi.