Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PUTIN: Ne sme biti politike dvostrukih standarda

Foto: vse42.ru

PUTIN: Ne sme biti politike dvostrukih standarda

​Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je međunarodnu zajednicu da prekine sa politikom dvostrukih standarda u borbi protiv terorizma.

Politika
Izvor: glasmoskve.rs

„Zalažemo se za kompleksni pristup u borbi protiv terorizma, širenju njegove ideologije, finansiranju nezakonitih oružanih formacija, za odustajanje od politike ’dvostrukih standarda‘ u borbi protiv glavne pretnje današnjice“, navodi se u pozdravnom govoru predsednika Rusije učesnicima 16. sednice rukovodilaca specijalnih službi, organa bezbednosti i policija stranih država–partnera FSB Rusije u Krasnodaru.

„Pozivamo međunarodnu zajednicu da realizuje ključne rezolucije SB UN u ovoj sferi“, navodi šef ruske države, a prenosi Glas Moskve.

Putin navodi da učestale terorističke pretnje, koje se dešavaju u različitim delovima planete, pokazuju da su potrebni zajednički napori u borbi protiv međunarodnog terorizma.

„Aktivne kontraterorističke operacije u Siriji i Iraku još nisu dovele do potpune likvidacije infrastrukture i borbenog potencijala terorističkih organizacija. Promenivši taktiku, militanti su počeli da formiraju nova uporišta u drugim državama i regionima“, izjavio je Putin.

Ruski predsednik je naglasio da ozbiljnu opasnost predstavljaju teroristi koji su prošli ideološku i diverzantsku obuku u zonama vojnog konflikta, a po povratku u svoje države nastavljaju da se bave terorističkom delatnošću.