Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Putin: Nećemo tolerisati diskriminaciju naših sportista

Foto: Tanjug/ screenshot

Putin: Nećemo tolerisati diskriminaciju naših sportista

Suspenzije su otišle izvan zakonskih granica i zdravog razuma. Jedan broj ruskih sportista nepravedno je "stradao" i protiv njih nema dokaza, rekao je Putin

Politika
Izvor: Tanjug

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da postoje dvostruki aršini i da se vodi politčka kampanja protiv ruskih sportista posle suspenzija sa Olimpijskih igara u Riju.

"Kratkovidi političari ne mogu da ostave sport na miru, uprkos što spaja ljude i eliminiše kontradiktornosti među zemljama. Suspenzije su otišle izvan zakonskih granica i zdravog razuma. Jedan broj ruskih sportista nepravedno je "stradao" i protiv njih nema dokaza", rekao je Putin, a prenosi agencija Tas.

Putin je poručio da će odsustvo pojedinih ruskih sportista oslabiti predstojeće Olimpijske igre.

"Svaka medalja u Riju, uz odsustvo ruskih sportista, vredi mnogo manje i ima loš ukus. Rusija neće tolerisati ovakve suspenzije svojih sportista i pravdu će potražiti na pravnim instancama. Ovo je otvorena diskriminacija".

Putin je dodao da se zalaže za uvođenje jedinstvenih međunarodnih standarda za kontrolu dopinga, kao i da javnost ima lak pristup svih potrebnih informacija.

Rusija će u Riju biti bez više od 100 takmičara posle odluke svetskih sportskih saveza i jer su ranije pojedinci bili dopingovani.