Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PUTIN: Neki "pametnjakovići" smetaju saradnji Amerike i Rusije

Foto: kremlin.ru

PUTIN: Neki "pametnjakovići" smetaju saradnji Amerike i Rusije

Rusija je raspoložena da sarađuje sa Vašingtonom u kosmosu, „ako različiti pametnjakovići to ne ometu“, saopštio je Vladimir Putin na istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku.

Politika
Autor: Glas Moskve

Govoreći o razvoju Dalekog istoka, Putin je naveo da je u regionu već počeo da funkcioniše novi ruski kosmodrom.

„Izvedeno je prvo lansiranje raketa sa kosmodroma, koji će u narednih nekoliko godina postati prvi pravi ruski civilni kosmodrom sa kojim ćemo istraživati daleki kosmos, sa kojeg ćemo vršiti letove, itd. Uz to, planiramo to da radimo i sa Sjedinjenim Državama ukoliko različiti pametnjakovići iz različitih struktura to ne ometu“, rekao je ruski predsednik.

On je pretpostavio da se državni sekretar SAD Reks Tilerson našao u lošem društvu u Vašingtonu, ali da se nada da će izaći na pravilan put, piše portal Glas Moskve.

„Mi smo davno uručili gospodinu Tilersonu Orden prijateljstva. Međutim, sudeći po svemu, on se našao u lošem društvu i malo ide u stranu. Međutim, nadam se da će ga na kraju vetar saradnje i prijateljstva odvesti na pravilan put“, rekao je Putin.

Istočni ekonomski forum u Vladivostoku se održava treći put, ove godine 6. i 7. septembra. Među gostima foruma su i premijer Japana Šinzo Abe i predsednik Južne Koreje Mun Džae In.