Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Putin poziva na formiranje nezavisne komisije o dopingu

Vladimir Putin/ Foto: theguardian.com

Putin poziva na formiranje nezavisne komisije o dopingu

Nastup ruskih sportista na Olimpijskim igrama u Riju doveden je u pitanje nakon odluke Suda za arbitražu u Lozani da potvrdi suspenziju atletičara

Politika
Izvor: Agencije

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da u sportu nema mesta dopingu. S tim u vezi, pozvao je na formiranje nezavisne komisije, uz ucešće domaćih i stranih eksperata, za rešavanje problema nastalih nakon suspenzije ruskih atletičara.

Nastup ruskih sportista na Olimpijskim igrama u Riju doveden je u pitanje nakon odluke Suda za arbitražu u Lozani da potvrdi suspenziju atletičara zbog navodnog sistemskog dopinga, uz znanje države.

"Zvanična pozicija ruskih vlasti i Vlade i predsednika i svih nas je da u ovom sportu nema i ne može biti mesta nikakvom dopingu. Sport treba da bude čist, a zdravlje sportista treba da bude dobro zaštićeno", rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, za to je potrebna tesna saradnja sa Disciplinskom komisijom Međunarodnog olimpijskom komiteta, Svetskom antidoping agencijom, kao i Međunarodnim sportskim federacijama za olimpijske i neolimpijske sporta.