Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PUTIN: Prisustvo Rusije ja važno za Arktik i Antarktik

PUTIN: Prisustvo Rusije ja važno za Arktik i Antarktik

U Rusiji se 21. maja obeležava Dan polarnih istraživača. Evo šta im je poručio predsednik.

Politika
Autor: Glas Moskve

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je praznik kolektivu „Roshidrometa“ i svim ruskim istraživačima polarnih oblasti istakavši njihov doprinos u realizaciji projekata za očuvanje jedinstvenih prirodnih resursa Arktika i Antarktika.

„Cenimo vaš doprinos u jačanju međunarodne saradnje, realizaciji zajedničkih projekata za očuvanje jedinstvenih prirodnih resursa Arktika i Antarktika. Ove godine, koja je proglašena za godinu ekologije, ovaj rad ima poseban značaj“, navodi se u čestitki koja je objavljena na sajtu Kremlja.

Ruski lider je dodao da ovaj praznik predstavlja priznanje za doprinos predstavnika najrazličitijih profesija koji su posvetili svoje živote razvoju Arktika i Antarktika, prenosi portal Glas Moskve.

„Važno je što vi danas dostojno nastavljate divne tradicije svojih prethodnika, povećavate rusko prisustvo na Belom kontinentu i u arktičkim oblastima, aktivno učestvujete u istraživanju ovih perspektivnih regiona“, istakao je Putin i poželeo polarnim istraživačima uspeh i ostvarenje planova.