Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PUTIN U MAĐARSKOJ: Prvi čovek Rusije obećao lekcije dzudoa Orbanu

Foto: Printskrin

PUTIN U MAĐARSKOJ: Prvi čovek Rusije obećao lekcije dzudoa Orbanu

Ruski predsednik Vladimir Putin obećao je mađarskom premijeru Viktoru Orbanu da će mu u teoriji objasniti sve detalje o borilačkoj veštini

Politika
Autor: Glas Moskve

Prvi čovek Rusije zahvalio se mađarskom premijeru na pozivu da prisustvuje svetskom prvenstvu u džudou, s obzirom da je i sam strastveni ljuitelj i master žu ovom sportu.

„Hvala na pozivu. To, naravno, nije fudbal, ali je takođe izuzetno dobar vid sporta“, rekoa je Putin na početku razgovora sa mađarskim premijerom nakon što je doputovao u Mađarsku kako bi prisustvovao svetskom prvenstvu u džudou, koje se održava u Budimpešti.

Na Orbanovu konstataciju da pokušava da savlada pravila džudoa, ruski predsednik mu je uzvratio da je spreman da mu u teoriji objasni sve tajne tog sporta, prenosi portal Glas Moskve.

Putin i Orban su takođe razgovarali i o trgovinskim odnosima Rusije i Mađarske, a konstatovali su i pozitivan trend u trgovinskoj razmeni.

Reči je bilo i o saradnji u energetici, pogotovu o izgradnji nuklearne elektrane „Pakš“.

„Drago mi je da imamo mogućnost da razgovaramo i o bilateralnim odnosima iako prisustvujemo jednoj sportskoj manifestaciji. Želeo bih da napomenem da uprkos mnogim komplikacijama beležimo pozitivnu ekonomsku dinamiku. Iako smo prošle godine imali nešto manju trgovinsku razmenu, ove godine je ona u porastu“, dodao je Putin.

Putin je istakao i da je za izgradnju nuklearne elektrane već izdvojeno 12 milijardi dolara, a početak radova bi mogao da usledi već početkom naredne godine.