Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Rama finansirao Obaminu kampanju?

Edi Rama/ Foto: gazetatribuna.com

Rama finansirao Obaminu kampanju?

Demokratska partija Albanije tvrdi da je Edi Rama uputio finansijska sredstva da bi došao na Obamin predizborni skup u San Francisku, čime je prekršio američke i albanske zakone.

Politika
Izvor: Agencije

Najveća albanska opoziciona stranka Demokratska partija podnela je danas tužbu protiv premijera Edija Rame, optuživši ga da je nezakonito finansirao predizbornu kampanju američkog predsednika Baraka Obame 2012. godine sa 80.000 dolara, u zamenu za fotografiju na kojoj njih dvojica zajedno poziraju.

Demokrate su podnele tužbu kancelariji javnog tužioca, tvrdeći da je Rama, koji je 2012. godine bio opozicioni lider, uputio finansijska sredstva čime je prekršio američke i albanske zakone, a cilj mu je bio da dođe na predizborni skup u San Francisku, prenosi AP.

Prošle nedelje se Bilal Šehu (48), američki državljanin albanskog porekla, u federalnom sudu u Nju Džersiju izjasnio da nije kriv za namerno dostavljanje stranih doprinosa i donacija u svrhe Obamine kampanje.

Rama je negirao da je platio da bi došao na predizborni skup, ali je priznao da se sa Šehuom sastao na tom skupu, navodi američka agencija.