Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Rekorder: Milov tim od 11 savetnika

Foto: facebookreporter.org

Rekorder: Milov tim od 11 savetnika

Predsednik Vujanović drži šestoro savetnika, a predsednik Skupštine Krivokapić osam!

Politika
Izvor: Večernje novosti

Milo Đukanović je šampion u regionu po broju savetnika. U njegovom kabinetu ih je čak 11, ne računajući šefa Rajka Kovačevića.

I za premijere mnogo većih i bogatijih država bilo bi previše, a kamoli za Crnu Goru i njenih 650.000 građana. Savetnički tim premijera očekuje se da narednih dana pojača donedavno ministar finansija Radoje Žugić, koji je ostao bez funkcije posle rekonstrukcije vlade i dolaska kandidata opozicione SDP na ministarski položaj.

Prema službenim podacima sa interent sajta crnogorske vlade, Đukanovićev glavni politički savetnik je Milan Roćen. Savetnik za energetski i industrijski razvoj je Ranko Milović, a Andrijana Vukotić za odnose s javnošću.

Nadalje, savetnik premijera za pravna pitanja je Srđan Spaić, za ljudska prava i zaštitu od diskriminacije Jovan Kojičić, dok je Valentina Radulović Šćepanović zadužena za komunikaciju sa građanima. Savetnik i rukovodilac Biroa za odnose s javnošću je Srđan Kusovac, a tu je savetnik Nina Vujošević, dok je Vera Joličić Kuliš savetnica za spoljnu politiku, kao i Vojin Vlahović i Miodrag Radunović.

Za raliku od predsednika vlada zemalja u regionu, koje savetuju poznata svetska imena, Milu Đukanoviću su pomagali domaći stručnjaci, uglavnom iz redova njegove DPS. U odnosu na premijera, predsednik države Filip Vujanović ima skoro duplo manje savetnika, svega šest.

Po velikom broju saradnika u kabinetu za Đukanovićem nije zaostajao ni dojučerašnji šef parlamenta i lider SDP, Ranko Krivokapić, koji je imao osam savetnika, ali mu, ipak, nisu pomogli da sačuva visoku državnu funkciju.