Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RS: Utvrđen Predlog Zakona o popisu

Foto: sr.wikipedia.org

RS: Utvrđen Predlog Zakona o popisu

Njime se uređuje način obrade i objavljivanja rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. za teritoriju Republike Srpske

Politika
Izvor: Agencije

Vlade Republike Srpske utvrdila je danas, po hitnom postupku, predlog Zakona o obradi i objavljivanju rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. u Republici Srpskoj.

Njime se uređuje način obrade i objavljivanja rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. za teritoriju Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Rezultate popisa objavljuje Republički zavod za statistiku Republike Srpske prema Programu obrade podataka.

Program obrade podataka donosi Zavod nakon što se Predlog programa prethodno razmotri i usaglasi od Popisnog biroa Republike Srpske.

Programom obrade podataka uređuju se način obrade podataka i sadržaj obradnih tabela, a doneće ga Zavod u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ovog zakona.

Rezultati popisa biće objavljeni u roku od šest meseci od dana stupanja na snagu ovog zakona.

Cilj donošenja ovog zakona je objavljivanje pouzdanih i metodološki ispravnih podataka iz popisa koji je sproveden 2013. za teritoriju Republike Srpske.

Vlada Srpske donela je ovaku odluku pošto vlasti BiH nisu poništile rezultate popisa koji su nedavno objavljeni bez saglasnosti tog entiteta.