Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSI ZAPRETILI TERORISTIMA: Pokušaji da se osujeti mir u Siriji neće se tolerisati

Foto: mod.gov.rs

RUSI ZAPRETILI TERORISTIMA: Pokušaji da se osujeti mir u Siriji neće se tolerisati

Ruske snage u saradnji sa sirijskom armijom učiniće sve kako bi u Siriji zavladao mir. Pokušaji terorista da to osujete neće biti tolerisani.

Politika
Izvor: Glas Moskve

Svi pokušaji terorista i njihovih potčinjenih da osujete proces pomirenja u Siriji će se žestokim merama kažnjavati, izjavio je načelnik operativne uprave Generalštaba Rusije Sergej Rudskoj.

„Naglašavam da će ruske snage u saradnji sa sirijskom armijom učiniti sve kako bi u Siriji zavladao mir. Pokušaji terorista da to osujete neće biti tolerisani“, rekao je Rudskoj, piše portal Glas Moskve.

Istovremeno, on je istakao da će operacija oslobođenja teritorije od terorističkih grupacija DAEŠ i Nusra front biti nastavljena.

Govoreći o dosadašnjim uspesima ruske vojske, Rudskoj je rekao da je za protekla dva meseca krstarećim raketama uništeno šest objekata DAEŠ-a.

U pitanju su rakete „Kalibar“ i „H-101“. Takođe, u prethodna dva meseca očišćeno je oko 20.000 kvadratnih kilometara teritorije, što je 40 odsto ukupne oslobođene teritorije.

Pored toga, sirijska vojska uspostavila je kontrolu nad većim delom iračko-sirijske granice, a nastavljaju se konsultacije i na uvođenju još jedne zone deeskalacije tenzija, i to u provinciji Idlib, dodaje Rudskoj.

Takođe, sirijska vojska uspela je da se domogne ključnog mesta na putu ka Dejr el Zoru, a usput je oslobođeno i nekoliko nalazišta nafte i gasa.