Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSIJA: Nema tih pretnji koje nas mogu naterati da promenimo politiku

Foto: Sputnik

RUSIJA: Nema tih pretnji koje nas mogu naterati da promenimo politiku

Ministar inostranih poslova izrazio je žaljenje zbog novih antiruskih mera, ali na Rusiju nikad nije i neće uticati pritisak

Politika
Autor: Glas Moskve

Ruski spoljnopolitički resor reagovao je na to što je predsednik SAD Donald Tramp potpisao zakon o novim sankcijama Rusiji, naglasivši da je veoma kratkovida i čak opasna linija koja preti da potkopa globalnu bezbednost.

Ministar inostranih poslova izrazio je žaljenje povodom uvođenja novih antiruskih mera od strane Vašingtona i naglasio da „nikakve pretnje i pokušaji da se izvrši pritisak na Rusiju neće nju naterati da promeni svoju politiku ili ide nauštrb nacionalnih interesa“.

Pritom, u MIP-u su naveli da su otvoreni za saradnju sa SAD u onim sferama gde je to korisno za Rusiju i međunarodnu bezbednost, uključujući regionalne konflikte, prenosi portal Glas Moskve.

„Međutim, plodotvorna saradnja je moguća samo ako vašingtonski političari prevaziđu sopstvene zablude, prestanu gledati na ostali svet kroz iskrivljenu realnost „američke izuzetnosti“.

Saopšteno je i da Moskva ostavlja sebi pravo na kontramere prema SAD.

U sredu je predsednik SAD Donald Tramp potpisao zakon o sankcijama Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji, koji je doneo Kongres. Kongres je imao više nego dovoljno glasova kako bi prevazišao mogući veto predsednika Trampa i šef države je bio gotovo prinuđen da potpiše zakon.