Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Rusija spremna za dijalog sa NATO-om

Foto: eraofwisdom.org

Rusija spremna za dijalog sa NATO-om

Vojni stručnjaci Severnoatlantskog pakta pozvani su na konsultacije o vojno-političkoj situaciji u Evropi u Moskvu u septembru ove godine

Politika
Izvor: Sputnjik

Rusija je spremna na konstruktivni dijalog sa NATO-om, bez obzira na mimoilaženje u pogledima i rezultate odluka samita NATO-a, izjavio je zamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov.

„Na brifingu je data objektivna procena nastupa i održanih rasprava o problematici evropske bezbednosti. Uprkos na različite poglede i posledice odluka koje su usvojene na samitu Alijanse u Varšavi, ruska strana je spremna za konstruktivan dijalog o pitanjima od zajedničkog interesa“, rekao je Antonov.

Rusko Ministarstvo odbrane pozvalo je stručnjake NATO-a na konsultacije o vojno-političkoj situaciji u Evropi.

„Vojni stručnjaci Severnoatlantskog pakta pozvani su na konsultacije o vojno-političkoj situaciji u Evropi u Moskvu u septembru ove godine“, rekao je zamenik ruskog ministra odbrane.

Antonov je, takođe, dodao da se u Ministarstvu odbrane sprovodi detaljna analiza odluka donetih u Varšavi. Ruska strana na sastanku Saveta Rusija—NATO dobila je predlog „pozitivnog programa“ razvoja odnosa sa Alijansom, čija realizacija bi doprinela deeskalaciji tenzija i sprečavanje vojnih incidenata na liniji dodira oružanih snaga dveju strana.

Na prošlom samitu NATO-a u Varšavi doneta je odluka o jačanju istočnog krila saveza. NATO namerava da već 2017. godine u Baltičkim zemljama i Poljskoj razmesti četiri internacionalna bataljona.