Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Sadik Kan pozvao Trampa u London

YT Printscreen

Sadik Kan pozvao Trampa u London

Pozivam Donalda Trampa da dođe u London da upozna moju ženu i ćerke, prijatelje i komšije. Da upozna građane Londona koji su Britanci, muslimani - rekao je Kan u utorak emisiji "Dobro jutro, Britanijo"

Politika
Izvor: Tanjug

Novoizabrani gradonačelnik Londona Sadik Kan pozvao je Donalda Trampa da upozna njegovu porodicu - suprugu Sadiju i dve ćerke Anišu i Amaru, objavio je danas Independent.

List navodi da je poziv upućen u okviru napora da se izglade zategnuti odnosi sa favoritom za nominaciju Republikanske stranke za predsednika SAD, koji je izjavio da bi svim muslimanima trebalo privremeno zabraniti ulazak u Ameriku.

- Pozivam Donalda Trampa da dođe u London da upozna moju ženu i ćerke, prijatelje i komšije. Da upozna građane Londona koji su Britanci, muslimani - rekao je Kan u utorak emisiji "Dobro jutro, Britanijo".

Kan je istakao da je u Londonu vlada tolerancija između muslimana, hrišćana, Jevreja, budista... Gradonačelnik Londona je ranije rekao da nije impresioniran izjavom Donalda Trampa da bi izuzeo Kana iz privremene zabrane ulaska muslimana u SAD koju predlaže.

Upitan kako bi se politika zabrane ulaska muslimana odrazila na prvog muslimanskog gradonačelnika Londona, Tramp je rekao "Njujork tajmsu" da će "uvek biti izuzetaka".

Tramp je izneo ideju o zabrani ulaska muslimana u SAD nakon pogubnih napada islamističkih ekstremista u Parizu i Kaliforniji prošle godine, podseća britanska agencija.

Muslimanske i grupe za zaštitu ljudskih prava, Trampovi demokratski rivali i mnogi njegovi protivnici u redovima Republikanaca osudili su njegov tadašnji predlog kao kontraproduktivan i protivan američkim vrednostima.

Sadik Kan (45), kandidat Laburističke partije, porazio je svog konzervativnog protivnika s rekordnom razlikom u glasovima i postao prvi muslimanski čelnik britanske prestonice.