Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Sanders: Moj glas ide Hilari na izborima

Foto: https://twitter.com/berniesanders

Sanders: Moj glas ide Hilari na izborima

Senator iz savezne države Vermont potvrdno je odgovorio jutros na pitanje novinara televizije MSNBC na pitanje da li će glasati za Klintonovu u novembru

Politika
Izvor: Agencije/NB

Kandidat za nominaciju demokrata za Belu kuću Berni Sanders kaže da će na izborima u novembru glasati za svoju rivalku i favorita za nominaciju Hilari Klinton.

Sanders je jutros gostujući na američkoj televiziji MSNBC, na pitanje da li će u novembru glasati za Klintonovu, odgovorio "Da", preneo je Rojters.

Senator iz Vermonta, koji još nije zvanično odustao od trke za nominaciju, istakao je da je glavni cilj da se spreči da Donald Tramp postane predsednik SAD.

Sanders je, međutim, takođe odbacio ideju da bi trebalo da se povuče iz trke za nominaciju Demokratske stranke, iako je Klintonova već osvojila dovoljan broj delegata za zvaničnu nominaciju. On je takođe istakao da to što nije odustao od trke i zvanično podržao nominaciju svoje rivalke ne uzrokuje razjedinjenost u Demokratskoj stranci.

- Vi kažete da je to razjedinjenost. Ja kažem da se radi o uključivanju Amerikanaca u politički proces - istakao je Sanders.

Izbori u SAD biće održani 8. novembra