Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Sarajevo: Hrvatska predsednica nije došla na regionalni samit

Sarajevo: Hrvatska predsednica nije došla na regionalni samit

Na regionalni samit koji ima za cilj jačanje odnosa u regionu, nije došla samo Kolinda Grabar-Kitarović

Politika
Izvor: Agencije

U okviru Samita 100 biznis lidera jugoistočne Evrope u Sarajevu počeo je danas predsednički panel "Dogovor za novo doba" u okviru procesa „Brdo-Brioni“.

Skupu prisustvuju predsednik Srbije Tomislav Nikolić, članovi Predsedništva BiH Mladen Ivanić, Dragan Čović i Bakir Izetbegović, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsednik Slovenije Borut Pahor, kao i predsednici Makedonije Đorđe Ivanov, Crne Gore Filip Vujanović i Albanije Bujar Nišani.

Počasni gost je italijanski predsednik Serđo Matarela.

Domaćin regionalnog sastanka lidera "Brdo-Brioni" procesa u Sarajevu je Predsedništvo BiH. Prema protokolu, predviđeno je da sutra u 11 sati bude održan plenarni sastanak lidera u zgradi institucija BiH.

Cilj Samira je da se pokuša ujediniti tržište sa više od 25 miliona ljudi da bi bile pokrenute nove inicijative i projekti, da bi se povećao broj zaposlenih i zajednički nastupilo na globalnom tržištu.

"Brdo-Brioni" proces ima za cilj jačanje regionalne saradnje, kao i podsticanje političkog dijaloga regiona i EU.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar -Kitarović ne prisustvuje današnjem predsedničkom panelu u okviru Samita 100, u Sarajevu, iako je bila najavljena. Za sada nisu poznati razlozi zbog kojih se nije pojavila.